АСУБ и СУБ организират конкурс по случай Световния ден на урбанизма 1


 

Формат и представяне на проектните предложения

Проектните предложения трябва да обхващат бул. „Витоша“, от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ до Храм „Света Неделя“*. По преценка и желание на участниците е възможно разширяване на посочения обхват на разработката, включвайки територии в близост бул. „Витоша“, както и „навлизане“ в тангиращите и/или пресичащи я улици.

Предвид желанието на организаторите за разнообразие в участващите екипи, няма изисквания за конкретно съдържание на проектните предложения. Разработките следва да отговарят на следните въпроси:

Какви са основните проблеми за обособяването на бул. Витоша като привлекателна пешеходна зона за нуждите на гражданите, бизнеса, изкуствата и развлеченията, и др.?

Конкретни предложения за проекти/ дизайн/ мерки/ политики, които ще превърнат бул. Витоша в разпознаваема и благоустроена пешеходна зона на столичния градски център?

Работата по проекта е в удобно за участниците време. Ще се проведат две срещи в УАСГ, корпус А, ет.3, стая 316, след работно време и при допълнително уточнен час, за което регистриралите се участници ще бъдат уведомени предварително**.

Първата, ориентировъчна среща, ще е въведение в темата и целите на конкурса, въпроси от страна на участниците, както и помощ за първоначална организационна работа на екипите – анализ, визия, разпределяне на задачите и т.н.

Втората среща ще се фокусира върху подготовката за финалното представяне на разработените проекти.

Формат: Всеки от екипите, участващи в конкурса, трябва да представи проектното си предложение в дигитален вид, под формата на презентация /Power Point Presentation или PDF формат/, не повече от 10 слайда и размер до 10 MB.

* На регистриралите се участници ще бъде предоставена дигитална подложка /кадастър в .dwg формат/ на територията.

** Тези срещи не са задължителни за участниците. С тях ще се опитаме да ви бъдем полезни при възникнали въпроси и проблеми.

Резултати от конкурса и награждаване

Жури ще оцени разработките и ще бъдат избрани трите проекта, отговорили най-добре на поставените въпроси.

Проектите ще бъдат представени и наградени на Форума, който ще бъде организиран от АСУБ и СУБ на 8 ноември 2011 г. по случай Световния ден на урбанизма. Представянето на проектите ще бъде под формата на презентации с продължителност до 10 мин. на участник/ екип.

Участниците в конкурса ще получат и удостоверения за участието си.

Пожелаваме успех на всички участници!

 Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на konkurs@asub.info или директно в темата в нашия форум: asub.info


Остави коментар...

1 коментар на “АСУБ и СУБ организират конкурс по случай Световния ден на урбанизма