Гостуване на професор Tariq Muneer в УАСГ


2015-04-02_215045Ако се интересувате от енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници, използване на слънчевата енергия в сградите, устойчиво строителство, устойчив транспорт и значението им за урбанизма, не пропускайте посещението на един международен авторитет в тези области!

В периода от 6 до 11 април 2015 г. по линия на ERASMUS+ в УАСГ ще гостува: Professor Tariq Muneer от Napier University в Единбург – Шотландия, ръководител на активна група, която се занимава с изследвания в областта на възобновяемите енергийни източници и устойчиви енергии.

Професор Мунир е международен авторитет с повече от 35 години опит в областта на слънчевата енергия и използването ù в сградите. Той е автор на повече от 215 статии и монографии и е координатор на работната група в областта на слънчевата енергия на CIBSE (Chartered Institution of Building Services Engineers) и в тази си роля той участва в изготвянето на CIBSE Guides A& J for Weather and Solar Data. Проф. Мунир участва в множество инженерни проекти на правителството и бизнеса. Приносът на му е оценен с множество престижни награди: the Royal Academy of Engineering Industrial Fellowship (2000-02), the Royal Academy of Engineering Engineers Secondment Overseas (1995) и други.

Пълна програма на откритите лекции

Остави коментар...