Идеите 5 – Екип Градска среда ще „вдъхне живот“ на изоставени обекти и пространства


ideite5Скъпи колеги и приятели,

Тази година, от 3ти до 6ти септември, форумът „Идеите – това сме ние“ ще отбележи своето пето издание, посветено на темата „Синя икономика: можеш повече с по-малко“ . Събитието ще събере на едно място млади и амбициозни българи, които ще създадат проекти за решаване на проблеми на обществото. Впоследствие участниците ще имат възможността да реализират идеите си.

Към настоящия момент за форума са регистрирани:

  • 108 участници;
  • 9 екипа (8 тематични и 1 журналистически);
  • 18 модератори на екипи;
  • 36 лектори от практиката;

Различните екипи ще бъдат фокусирани върху следните теми: култура, активен живот, образование, потенциалът на децата, градска среда, околна среда, социални политики, сини иновации. Журналистическият екип ще има задачата за медийно отразяване на форума.

Тази година екипът „Градска среда“- Re|SHAPE, ще  бъде ръководен от урбанист и архитект – Ели Начкова и Атанас Енев. Двамата модератори ще изправят участниците пред предизвикателството да преобразяват изоставени обекти и пространства в гр. София. Екипът ще има пълната свобода да избере сам на каква територия или обект да „вдъхне живот“. Това могат да бъдат: неизползвани производствени предприятия и складове, недовършени строежи, неподдържани зелени площи, запустели павильони, счупени или изхвърлени градински пейки и маси и много други забравени елементи на градската среда.

По време на събитието, освен гостуващите лектори, са поканени и български предприемачи и публични личности. Ще бъдат организирани обучения посветени на теми като проектен мениджмънт, генериране и валидиране на идеи, финансиране на проекти, дигитален маркетинг, презентационни умения, управление на ресурси и работа в екип. Разбира се, за екипите с най-добрите идеи, са подготвени и парични награди.

Пълна програма на форума: тук.

Повече информация за организаторите и форума може да намерите на официалния сайт на ОИБ: oib.bg или на фейсбук страницата на организацията.

 

Остави коментар...