Календар на събитията по случай Деня на урбаниста


С радост искаме да ви съобщим, че тази година световния ден на урбаниста привлече голямо внимание върху себе си и в тази връзка направо ще бъде „Седмица на урбанизма“. В нея са предвидени дебат, конференция, практическа задача. и др. В по-долните редове може подробно да се запознаете с всяка една инициатива… Но нека започнем с може би най-интересното, а именно проекта:

РАБОТИЛНИЦА: ДА СИ НАПРАВИМ ГРАД!

Искало ли ти се е някога сам да създадеш средата, в която живееш? Може би да вземеш морската градина на Варна и да я сложиш в София? Или да сложиш голям парк в центъра на Перник? Да построиш небостъргач?…и какво ли още не…

Ето защо по случай 8 ноември – СВЕТОВЕН ДЕН НА УРБАНИЗМА, АСУБ кани всички желаещи да се присъединят към желанието ни да създадем своя собствен град във фоайето на новата сграда на УАСГ! Нека видим резултата от идеите на всички нас – урбанисти, архитекти, инженери, социолози, еколози, културолози …бъдещи професионалисти или просто хора, които имат отношение към градската среда!

Строителната площадка ще открием на 08.11.2010 г. от 10 ч. Ще предоставим разнообразни материали, но ти също може да донесеш нещо, което искаш да стане част от нашия град!

По-късно същия ден от 18 ч. в сградата на Съюза на архитектите в България, ул. „Кракра“ 11, ще се проведе дебат по случай Деня на урбанизма, организиран от Сдружението на урбанистите в България и Дружество „Градоустройство” към САБ.

В петък, 12.11.2010 г. от 13 ч. в сградата на САБ, ще се състои конференция на тема „Градоустройството – проблеми и перспективи”, организирана от катедра „Градоустройство” на АФ на УАСГ. Предварителната програма включва два панела:  теоретични аспекти и новости в урбанизма, и практика и проблеми на устройственото планиране.

Конференцията ще приключи около 18 ч., когато ще се върнем в УАСГ, където в 19 ч. ще сложим официален край на строително-монтажните работи по нашия град!!! И разбира се, ще се почерпим за празника! А по-късно и ще се раздвижим с малко танци…/очаквайте допълнителна информация/.

Остави коментар...