Книга посветена на 10 години специалност „Урбанизъм“ в България 1


Книгата, която разгръщате в момента, е резултат от усилията и ентусиазма на група студенти от специалността „Урбанизъм“ към Архитектурния факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Идеята за създаването на книгата не е от скоро, но все не достигаше нещо, за да се реализира. През 2012 г. темата беше отново повдигната по време на дискусия между завършили урбанисти и членове на Асоциацията на студентите по урбанизъм в България /АСУБ/. Голяма част от присъстващите на срещата приеха присърце идеята и активно участваха в написването на текстовете и подбора на изображенията към настоящето издание, а към тях се присъединиха и много други.
Книгата „10 години специалност „Урбанизъм” в България“ има за цел да покаже лицето на програмата по „Урбанизъм“ в УАСГ през погледа на студентите, които всеки ден се сблъскват с академичния живот. С помощта на нашите преподаватели и дипломирани колеги се опитахме да очертаем развитието на специалността през годините на нейното съществуване в България, какво точно се крие зад наименованията на модулите и как се реализират дипломиралите се кадри.
Книгата е предназначена за всички с интереси към устройственото планиране – кандидат-студенти, студенти, професионалисти и всички, които се чувстват отговорни и се интересуват от бъдещото развитие на нашите градове и региони. За всички останали, това е възможност да се докоснат до един академичен и професионален свят, който формира специалисти с отношение към градската среда, устройствените политики, регионалното, националното и наднационалното развитие.
Надяваме се, че ще прочетете следващите страници с интерес, защото ние ги създадохме с много любов и всеотдайност, за да покажем, че всичко е възможно когато има желание и сплотен колектив!

Най-после, известно време след официалното представяне на книгата „10 години специалност „Урбанизъм“ в България“, сме горди да ви я предложим и за онлайн четене.


Остави коментар...

1 коментар на “Книга посветена на 10 години специалност „Урбанизъм“ в България