Летни училища в Европа в областта на планирането, околната среда и ландшафта


Образование за околната среда и сътрудничеството в Средиземноморието

Центърът Mediterraneen de l’Environnement е сдружение с нестопанска цел, което е създадено през 1989 г. с цел да работи в областта на информацията, образованието, околната среда и устойчивото развитие. В този контекст, CME е сертифицирана от Националния съюз на CPIEs на национално ниво като “ Постоянен център за инициативи за околната среда“.

CAMPUS 2013

В сътрудничество със CME, APARE предлага 13 кампусa това лято в Армения (очаква се потвърждение), Франция – Прованс, Baronnies, C?te Bleue, Корсика -Гърция, Италия, Майорка, Мароко, Шотландия и Тунис на различни теми: екотуризъм, маркетинг на местни продукти, природни бедствия, наследство и туризъм, озеленяване, устойчиво развитие на европейската брегова линия. Подаването на молби за колежа започва на 2 апр 2013. Първи избор на 20 май 2013.

Линк към списък на кампусите за 2013 може да видите тук.

Избор на участници

Кампусите са отворени за студенти и млади специалисти от Европа и Средиземноморието, с опит, интереси или квалификации, свързани с темата на кампуса. Участниците са избрани въз основа на заявления, придружени от автобиография и мотивационно писмо. От тук може да изтеглите заявление за участие.

Кандидатите могат да изберат няколко възможни кампуси, като посочват тяхната предпочитана цел във формуляра за кандидатстване.

Кандидатите ще получат имейл, ако те са избрани /в списъка на чакащите / отказано/най-късно един месец след датата на приключване. Кандитатите се избират спрямо една от посочените от него дестинации. Избраният кандидат има една седмица, за да потвърди своето участие. Тези, които не са отговорили след този час се оставят настрана и местата им предлагат на хора от списъка на чакащите. Заявления, изпратени след крайния срок, ще се разглеждат само ако има конкретна нужда за кампуса.

Подробности

Регистрация за кампус струва 80 ?, включващи задължително членство в сдружението и застраховка за времето на престоя. Участниците са отговорни за пътуването и разходите, до и от университета. Участниците ще бъдат приветствани от местните организатори. Храна, настаняване, местен транспорт и развлекателни дейности ще бъдат организирани от колежа.

Работните графици, както и програмата за всеки ден зависят от мястото, но като цяло се предвиждат най-малко 30 часа седмично в практически семинари, подпомогнати от професионалисти. Кампусите комбинират индивидуална работа и групова работа с откриването на местната култура и територии.

Остави коментар...