Резултати от конкурса „Бул. Витоша – пешеходната зона на София“ 1


На провелият се на 8-ми ноември форум, по случай световния ден на урбанизма, бяха връчени наградите на участниците в конкурса, който Асоциацията на студентите по урбанизъм в България /АСУБ/ и Съюза на урбанистите в България /СУБ/ организираха. Само припомняме, че конкурсът стартира на 10.10.2011 г. и приключи на 06.11.2011 г. Като до финала  останаха 9 екипа, а три от тях имаха възможността да представят проектите си на живо пред студенти, преподаватели, изявени професионалисти в областта на планирането и проектирането и разбира се, главния архитект на София Петър Диков, който лично награди победителите.

Победител в конкурса стана екипа на урб. Михаела Ангелова, урб. Петя Кънчева, урб. Ангел Бондов и инж. Младен Николов. Второто място грабна екипа от бъдещи архитекти обучаващ се в УАСГ, в състав: Марина Василева и Александър Василев. Третото място остана за дамското дуо от Лесотехническия университет Йоанна Симеонова и Даниела Стайкова, обучаващи се в специалността ландшафтна архитектура. Всичките те получиха освен своите сертификати за участие и парични и предметни награди осигурени любезно от Столична община, КАБ – РК София-град, РК Нова и фирма Арнайз.

Трябва да се отбележи, че много високо бяха оценени и проектите на четвърто и пето място, на които малко не им достигна, за да бъдат в топ 3.

Редно е да споменем и високо компетентното жури, което оценяваше проектите. А именно: арх. урб. Едгар Кивиет (Арнайз, Испания), арх. Николай Баровски (КАБ РК „София-град“), арх.Пламен Братков (КАБ РК „Нова“), л.арх. Веселин Рангелов (председател на Архитектурна колегия „Ж“ към РК „София град“ в КАБ.), арх. Росица Пангарова (представител на Столична община), проф. Александър Александров (ръководител на катедра „Градоустройство“ към АФ на УАСГ) и урб. Галина Алексова (председател на СУБ).

 


Остави коментар...

1 коментар на “Резултати от конкурса „Бул. Витоша – пешеходната зона на София“