Урбанисти ще се състезават на финал в първата Start-UP Универсиада


15027931_1309914055696885_3684298853488043027_nПървата Start-UP Универсиада е предприемаческо състезание за млади хора със зелени креативни идеи за справяне с климатичните промени. Организира се от Клийнтех България в партньорство с: ТУ София, СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и УАСГ.

С гордост Ви съобщаваме, че екип от студенти по урбанизъм и завършили урбанисти се класира за финала на събитието и има възможността да се изправи на живо пред експертно жури, за да защитава своята идея за Start-UP проект. Голямата награда е вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 с подкрепа на стойност 10 000 евро.

untitled

Снимка: Екипът по време на заснемане на видеото.

Снимка: Кадър от видеопрезентацията за конкурса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Областта, в която е разработена идеята на урбанистите е „Sustainable Land Use“  – Околната среда не е даденост. Екипът работи върху проект на имеГрадска Ферма Академия“който има за цел улесняване на достъпа до чиста храна и в същото време – възпитаването на населението на методите на пермакултурния дизайн като устойчив начин на живот. Основният фокус на идеята е създаването на обучителна организация, която да предоставя необходимите знания и умения, както на най-малките, така и на възрастни, които имат интерес сами да произвеждат храната си. Урбанистите предвиждат центъра за обучение да има своя експериментална градска ферма, в която да се отглежда продукция и където да се провеждат занятия.

Участниците биха искали да запазят в тайна останалите подробности около проекта до момента на финалното му представяне. То ще се проведе на 05.12.2016 г.(понеделник) в офиса на Клийнтех България. Всички заинтересовани от събитието са „добре дошли“ да наблюдават на живо и могат да заявят присъствието си като вземат своя безплатен билет от тук.

За повече информация: http://cleantech.bg/running-campaigns/

Остави коментар...