Вече можете да се включите в проекта СМЕН (Сканиране на МЕста в Нужда)


sreshtaПроектът за градско обновяване с младежко участие – СМЕН /Сканиране на МЕста в Нужда/ се разработва от близо шест месеца от Сдружение Див Рошков и Сдружение Трансформатори. Фокусът му е върху района Подуяне, гр. София. Територията включва много на брой проблемни места, които имат шанс да бъдат „съживени” с вашата помощ.

Ако сте творческа личност и имате ИДЕИ как градската среда да се облагороди, ако желаете да навлезете в работната атмосфера на урбанисти, архитекти, социолози и ландшафтни архитекти – участвайте като доброволец в проекта СМЕН! Включвайки се в изследователската дейност, вие ще участвате в „сканирането” на лошо използваните места, ще имате възможност да предложите решения за това как те да се превърнат в една приятна среда за обитателите им и впоследствие ще можете да се включите и в реализирането на една идея за промяна на „място в нужда”. В сканирането на района можете да участвате през месеците април и май.

Първа среща ще се проведе на 27 март, 18 часа в Актова зала на 49 ОУ „Бенито Хуарес“. Ако имате въпроси, можете да пишете на smen.poduyane@gmail.com.

Повече информация за проекта, можете да намерите на интернет страницата на СМЕН http://smenmap.bg, както и във фейсбук – www.facebook.com/culturemapbg.

 

Остави коментар...