Вече са обявени победителите в конкурса „Зелен Бургас 2014“


-Zelen-Burgas-pobeditelki

Снимка: победителките в конкурса

Конкурсът „Зелен Бургас“, който беше организиран от Холандското посолство и Съюза на урбанистите в България даде възможност за изява на български студенти от различни специалности в сферата на планирането. Награждаването се проведе на официалната церемония в град Бургас от посланика на Нидерландия,Том ван Оорхост. Голямата награда беше връчена на Христина Ковачева-дипломант по магистърска програма към УАСГ, специалност „Урбанизъм” и Стела Динева-студентка последна година специалност „Архитектура”. Екипът на дамите спечели пътуване до Холандия и посещение на ателието на главния представителен архитект.

Специални отличия- на Камарата на архитектите-РК Бургас и на Съюза на архитектите-Дружество Бургас- получиха Атанаска Николова и Калоян Карамитов.

 

Снимка: инсталация на Хамалогика

В конкурса са се регистрирали над 30 участници, като 13 от тях са стигнали до финалния кръг. В рамките на един месец участниците подготвяха своите проекти.

В събитието, посветено на концепцията за зеления град и зеленото планиране,  с лекции и презентации се включиха български и холандски участници. Edyta Wisniewskа, урбанист от голямото холандско ателие KuiperCompagnons, направи представяне на тема „Waterfronts: The Power of Water /and Great Places to Live and Work“. Презентация на тема „Предизвикателства пред образованието и реализацията на младите специалисти по урбанизъм“ беше представена от доц. Елена Димитрова, от името на СУБ(Съюз на урбанистите в България).

Сдружение Хамалогика също се включиха с инсталацията си „Капан за въпроси (на лов за син урбанизъм)“. По този начин те ни напомнят, че Бургас е не само „зелен“, но и „син“ град 🙂 !

Източници:sub-bg.com; hamalogika.com; burgasdream.com;

Остави коментар...