Студентски WORKSHOP 2015


12075097_1504576383168707_149344109626731588_n

До всички колеги в вферата на планирането: Организира се Интердисциплинатен студентски уъркшоп 2015 на тема: АКТИВИРАНЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО НА ПРЕДГАРОВИЯ ПЛОЩАД НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА СОФИЯ, под патронажа на Главния Архитект на гр. София ,арх.Петър Диков.

УЧАСТНИЦИ

Всеки интерцисциплинарен екип ще включва студенти от специалностите:

– Архитектура, Урбанизъм, Конструкции, Организация и икономика на строителството, мениджмънт, ВиК – водни ефекти, Електро, ефектно осветление, Ландшафтна архитектура, Дизайн, Пространствено оформление, Социология, Културология;

 

За съвет и помощ на студентите:

Задачата на ръководителите е заедно да предложат съвети за развитието на проекта                                                                    ·

Ще бъдете поставени в 7 екипа.                                     ·

На някой от вас ще се падне ролята на организатори на групите.                ·

Ще научите за сайтовете/местата, върху които пада фокуса на събитието.                                                        ·

Ще може да присъствате на лекции, които ще Ви дадат поглед върху свързани теми.

OБЕКТ

Иновативно преосмисляне на предгаровия площад на Централна Гара София.

Да се изследва възможността за активно градско публично пространство и порта на София, визитна картичка на града и България.

Целта е да се развие предложение за интерактивна намеса в предгаровото пространство на Централна Гара София, което активно ще се ползва от града, пътуващите и гостите на София. Да се създаде знаково представително и функционално ревитализирано пространство за града.

ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА

На фона на основната мащабна реконструкция на сградата на  Централна гара София, предстои да се развие и реновира  с нова енергия и въздействие предгаровото пространство като знаково градско пространство за София.

ОРГАНИЗАЦИЯ И НАЧИН НА РАБОТА

Workshop – ISU 2015  ще се проведе в УАСГ, София. Организаццията и начинът на работата ще бъдат представени на участниците на първия ден от уъркшопа – 01.11.2015.

CEРТИФИКАТ

  • Всички студенти ще получат сертификат за работата им в края на ИСУ 2015.

ИЗЛОЖБА

  • Всички екипни проекти ще бъдат представени на изложба с табла във формат А1
  • Идеите от проведения уъркшоп ще бъдат предложени като проучване на Софийска община, на кмета на София

Пълна програма на събитието: тук

Източник: https://www.facebook.com/research.and.creative.fall/?fref=ts

Остави коментар...