Форум: може ли София да стане „умен град“


images-stories-statii--2014-10-15-smart-01-450x300За всички колеги в сферата на архитектурата и урбанизма: Заповядайте на Форум „София-умен и иновативен град”. Той ще се състои на 22 октомври 2014г. . Събитието се организира от Двустранната търговска камара България-Румъния и част от проект, финансиран от Столична Община по програма Европа 2014г.

На него ще бъдат разгледани проблемите през призмата на три основни аспекта – умна икономика, умна мобилност, умна околната среда. София тех парк и възможностите за технологичен трансфер в полза на умната икономика ще са първите теми на дискусията. Градската мобилност, колоезденето, електрическите коли – това са темите на втория конферентен панел. Третата дискусия ще е за градски дизайн, пасивни сгради, енергийна ефективност и еко-строителство.

Освен основните участници всеки от панелите ще завърши с по една „start up pitch“ презентация на предприемачески бизнес. По време на събитието се планира и изграждането на демо-конструкция на част от сграда от сламени бали и демонстрация на други атрактивни технологии.

Конференцията ще се проведе в „Фабрика 126”, на бул. „Мария Луиза“ 126, гр. София, с начален час 09.30 ч. Желаещите да посетят събитието трябва да се регистрират предварително на info@bccbr.com .

Източник: http://www.greentech.bg

Остави коментар...